Zo zoek je een baan!

Vele wegen leiden naar Rome en zo zijn er vele manieren om werk te zoeken. Het verschilt ook nog eens per branche hoe je het beste op zoek kunt gaan naar een baan. Van de bouw tot kantoorbanen of van ongeschoold en geschoold werk, de manieren van solliciteren zijn eindeloos. In deze blog geven wij je tips over hoe je je perfecte baan en werkgever kunt vinden!

Nadenken over wat je wilt

Voordat je kan zoeken naar een baan, is het handig als je weet wat je wilt. Vaak weten we vooral heel goed wat we niet willen, maar wat vind je belangrijk bij een nieuwe baan? Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wil ik hetzelfde werk doen als bij mijn vorige werkgever of juist iets anders?
  • Wat voor bedrijf past bij mij? Een grote keten of juist een klein familiebedrijf?
  • Hoeveel uur per week wil ik werken?
  • Hoever ben ik bereid te reizen?

Als je deze vragen kunt beantwoorden, heb je al een iets duidelijker beeld van wat je zelf wilt. Misschien heb je al eens bij een groot bedrijf gewerkt en beviel je dat heel goed omdat je veel collega’s had of vond je een klein bedrijf juist fijn omdat je dan actief deel uit maakt van het succes en de groei van het bedrijf. Hoever je wilt reizen voor je baan is ook een belangrijke vraag. Vind je het niet erg om lange afstanden te rijden of zou je het liefst lopend naar je werk kunnen?

Hoe is het met je cv?

Door middel van je cv kan je een goede eerste indruk achterlaten bij je potentiële nieuwe werkgever en daarom is het van belang om deze af en toe grondig door te lopen. Klopt alle informatie nog die er op staat en is het relevant? De krantenwijk die je had op je veertiende hoeft niet vermeld te worden. Probeer je cv zo netjes en overzichtelijk mogelijk te houden. Lees hier onze tips voor een top cv!

Waar vind je de vacatures?

Moest je vroeger iedere krant lezen om vacatures te vinden, tegenwoordig staat alles (gelukkig) op internet. Hou vooral onze vacaturepagina in de gaten, maar kijk ook eens op Nationale Vacaturebank, Indeed of op de website van de bedrijven zelf. Tegenwoordig heeft ieder bedrijf ook social media, dus check ook regelmatig Facebook, LinkedIn en Instagram. Hier worden vaak vacatures op geplaatst en dan kan je gemakkelijk via de website solliciteren.

Hoe word je uitgenodigd voor het gesprek?

Uitgenodigd worden voor een gesprek is natuurlijk je doel! Maar hoe zorg je ervoor dat ze jou gaan uitnodigen? Werkgevers en recruiters krijgen veel cv’s en motivatiebrieven te zien op een dag, dus zorg er voor dat je opvalt! Dit wil niet zeggen dat je een knalroze cv moet maken, maar met een goede brief kan je wel degelijk het verschil maken. Schrijf een brief die zowel betrekking heeft op het bedrijf als de functie waar je op solliciteert. Onderbouw waarom jij perfect bent voor de functie en waarom jij bij het bedrijf past. Laat je brief altijd door iemand anders lezen, om ervoor te zorgen dat de zinsopbouw klopt en om te voorkomen dat er spelfouten in staan.

Ben je uitgenodigd voor een gesprek?

Lees hier hoe je je het beste kunt voorbereiden en hier hoe jij gaat knallen tijdens je gesprek!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!