Wat gaat er nou eigenlijk precies veranderen per 01 juli?

We zijn halverwege het jaar en dat houdt in dat er weer een aantal wetsveranderingen gaan plaatsvinden vanuit het kabinet. Appen en bellen op de fiets mag niet meer, maar er zijn ook nog veranderingen die je wellicht gaat voelen in je portemonnee..  Denk hierbij bijvoorbeeld aan de huur die omhoog gaat. Maar er zijn ook wijzigingen die wellicht in jouw voordeel uitvallen! Hieronder een korte uitleg. De link naar het volledige artikel staat onderaan. 

Minimumloon omhoog!

Voorheen kreeg je het volledige minimumloon op 22 jarige leeftijd, maar per 01 juli is dat vanaf 21! Dit zorgt ervoor dat je een kleine €260 bruto meer zal ontvangen. Het grootste verschil zit in deze leeftijdscategorie, maar ook in de andere leeftijdscategorieën gaat het minimumloon gelukkig omhoog. Ben je 20 jaar oud dan ga je een kleine €150 bruto meer verdienen per maand. Dat zal inhouden dat de uurlonen ook hoger worden in verschillende leeftijdscategorieën. Het uurloon van 21-jarigen gaat omhoog, bij een fulltime werkweek van 36 uur, naar 10,49 euro, bij 38 uur naar 9,94 euro en bij 40 uur naar 9,44 euro.

De uitkeringen gaat ook stijgen

Bij uitkeringen wordt er altijd uitgegaan van het minimumloon. Wat maakt dat ook de uitkeringen gaan stijgen per 01 juli 2019. Dit geldt onder andere voor de bijstandsuitkeringen, WW, AOW en ook de Wajonguitkering.

Wil je meer weten over de aanstaande wijzigingen? We hebben het complete artikel van nu.nl op onze Facebook pagina gezet. Of lees hier het complete artikel op nu.nl.

Wil je toch eens verder kijken naar een andere baan?

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!