Soms moet je even lekker falen

Je hebt wel eens van die dagen dat het echt even niet gaat zoals je in gedachten had. Een complete black-out tijdens een presentatie, een beetje rot reageren tegen een collega of deadlines niet halen. Faal je dan? Ben je dan een mislukkeling? Nee! Maak je niet druk. Klinkt makkelijker dan het is, maar soms is het goed om even een mindere dag te hebben. Het wordt daarna altijd weer beter én je leert ervan of je dat nou wilt of niet.

Alle clichés zijn waar

Het grootste cliché, What doesn’t kill you makes you stronger, is gewoon waar. Dagen waarop alles misgaat maken je sterker en weerbaarder. Je raapt jezelf bij elkaar om er weer voor te gaan. Hup die schouders eronder en gaan met die banaan.

Je wordt beter

Niemand is een fan van fouten maken. Jij ook niet toch? Als je nergens moeite voor hoeft te doen dan word je ook niet beter in je werk of de dingen die je doet. Je hoeft nooit te zoeken naar een (andere) oplossing voor de fouten of problemen die ontstaan. Dit geldt uiteraard in je werk, maar kan ook prima voorkomen in je privé leven.

Wat past er nou écht bij jou?

Soms moeten we fouten maken om te ontdekken wat er echt bij ons past. Daarom is het echt geen drama als jij in je proeftijd besluit om toch niet verder te gaan bij je nieuwe baan omdat het toch niet helemaal de goede keuze was. Faal je dan? Of heb je dan lef om een keuze te maken?

Een 10+ voor zelfvertrouwen

Huh krijg je meer zelfvertrouwen? JA! Op het moment dat je fouten maakt en je krabbelt weer op dan weet je dat je daartoe instaat bent. Je weet dat je het aankunt en dat is precies hetgeen wat je zelfvertrouwen geeft.

Werk je nu op een plek waar je je niet comfortabel voelt om “fouten” te maken of waar je echt niet mág falen?

Vraag jezelf dan af wat dat met je doet en of je er blij van wordt en op de lange termijn van blijft. Heb je het gevoel dat je niet op de goede plek zit? Neem eens een kijkje op onze website vol met leuke vacatures. Kijken we samen tijdens een kop koffie binnen wat voor soort bedrijf jij je het meest op je plek voelt. https://aene.nl/vacatures/

Falen is echt niet erg! We schreven er nog een ander artikel over

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!