Maak je werk weer spannend en leuk!

Zit je in die fase dat je van weekend naar weekend leeft? Ben je blij als het eindelijk 17:00 uur is? Dit is niet goed he! Als je er zo inzit dan geeft je werk je geen energie en dat werkt ook zeker niet bevorderlijk voor je sociale leven. Tijd voor actie! Wij geven je graag een aantal tips om met kleine initiatieven en veranderingen je werkdag al een stuk interessanter te maken. Het is een groot onderdeel van je leven dus waarom niet investeren in je werk?

#1 Maak veranderingen

Ja. Dat kan eng zijn. Zorgt er wel voor dat je weer eens wat anders doet. Denk bijvoorbeeld aan het switchen van werkzaamheden voor een dag met je collega of word onderdeel van een project wat ze intern gaan starten. Mocht het mogelijk zijn. Loop een dag mee op een andere afdeling.

#2 Initiatief

Uiteraard is dit belangrijk. Zonder initiatief ga je er niet komen! Je moet het toch echt zelf doen of bespreekbaar maken anders is je manager bijvoorbeeld niet op de hoogte. Vind je dat dingen anders moeten of kunnen. Schrijf het op en presenteer het aan je manager.

#3 Neem een dagje vrij

Het is belangrijk om ook echt daadwerkelijk out of office te gaan zo nu en dan. Zet ‘m niet alleen aan op je computer, maar zorg ook dat je dan ook daadwerkelijk niet met je werk bezig bent. Juist in de drukke tijden op je werk. Je wordt er niet beter van om altijd maar door te denderen.

#4 Ga weer naar school

Mocht je in een bedrijf werken wat je super leuk vindt, maar is je functie het niet helemaal.. Wellicht zijn er mogelijkheden tot een opleiding zodat je intern kan solliciteren op een andere functie. Win-Win voor jouw en het bedrijf waar je werkt.

#5 VRIJMIBO

Juist die vrijdagmiddagborrel is lekker in drukke tijden. Zo sluit je de week af en ga je relaxt naar huis. En start ‘m dan niet om 16:55 dat iedereen een biertje achteroverslaat en weg is, maar begin gewoon om 16:00 uur.

#5 Vakantie!

Eerlijk. Iedereen kijkt uit naar vakantie. En weet je dat je vaak van een lang weekend weg nog meer geniet dan 4 weken vrij? Kortom lekker veel lange en vrije weekenden plannen in 2019!

Wil het niet lukken met de tips? Heb je al veel geprobeerd? Kijk dan even voor onze vacatures en lees gelijk de tips voor een goed cv en knallen tijdens je sollicitatiegesprek.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!