Is stress ongezond? Heus niet.

Of stress ongezond voor je is? Dat valt wel mee. Het heeft soms ook echt voordelen. Je bent bijvoorbeeld vaak extra alert als je stress hebt en neemt daardoor zaken beter op. Dan spreken we uiteraard over gezonde stress. Deze soort stress heeft zo zijn voordelen. Uiteraard is er ook nog de stress die men vaak als negatief ervaart. De zorgen die tegelijkertijd stress meebrengen. Om goed te functioneren heb je vaak een zekere mate van stress nodig. Dit brengt ook zeker voordelen met zich mee én we hebben nog een aantal tips voor je.

De tijd vliegt

Zo net voor de vakantie kan het soms nog even spannend worden of je alles afkrijgt en om nog even die laatste overdracht te doen. Voordeel? De tijd vliegt voorbij en zo wegen die laatste loodjes voor de vakantie minder zwaar.

Trek je lolbroek aan

Soms is het heerlijk om even een flauwe grap tussendoor te maken en samen met je collega’s in een deuk te liggen. De één kan er beter tegen dan de ander, maar het kan wel degelijk de stress verminderen.

Teamwork

Juist in stressvolle situaties is het goed om je team aan te haken. Wie weet kunnen zij je ergens bij helpen, brengen je extra bakkie koffie of je hebt de mogelijkheid om even je hart te luchten als je daar behoefte aan hebt.

Kom in actie

Juist als je last hebt van stress is het goed om in actie te komen. Denk bijvoorbeeld aan sporten, lunchen buiten de deur, een potje tafelvoetbal of een intensieve spinning les in de avond.

Neem je pauze!

Als je druk bent, ben je vaak geneigd om die pauze over te slaan. Niet doen! In een stressvolle periode is het juist goed om even een extra glas water te halen, rondje te lopen of maak een praatje met een collega aan de andere kant van het pand. Zo ben je even weg van je to do lijst. Het heeft geen zin om alleen maar door te denderen en daar word je vaak ook nog gezelliger op.

Slaap zacht

Slaap is belangrijk in een stressvolle periode. Zorg dat alles wat je kan afleiden van de slaap buiten de slaapkamer houdt! Telefoon, laptop en tv. Zo slaap je lekker en ben je weer klaar voor een nieuwe dag.

Wil je nog even verder lezen over emoties op de werkvloer of ben je misschien al toe aan een andere baan?