Hou eens op!

We schreven eerder al een blog dat het écht niet erg is dat je soms faalt. Of misschien niet echt falen, maar voor je eigen gevoel. Eigenlijk moeten we daar nog wat aan toevoegen en dat is vergelijken. Hou eens op! Uiteindelijk ben jij toch altijd de persoon die er het slechtst uitkomt. Het is niet makkelijk met alle social media van deze tijd. Niemand die daar zijn of haar rotdag op post, depressie, huilende baby iedere nacht of financiële problemen. Alleen maar het “perfecte plaatje”. Voor zover dat bestaat dan. Hoe je ervoor zorgt dat je minder gaat vergelijken? Wij hebben een aantal tips voor je:

#1 Perfectie bestaat niet

Bij niemand niet! Tuurlijk kan het een ideaal plaatje zijn op Instagram, maar vaak zat is dat het dan ook. Iedereen heeft onzekerheden of dipjes in het leven. Ook die mensen die in jouw ogen zo super succesvol zijn. Ja zij zijn ook wel eens onzeker of hebben mindere dagen.

#2 Wat is succes?

Wat is nou eigenlijk succes hebben? Die mooie auto? Geweldige CEO functie? Wat is succes? Bepaal wat jouw succes is en waar jij blij van wordt in het leven en dát wordt jouw succesverhaal!

#3 Count your blessings

Misschien ben je al wel hartstikke succesvol.. Hoe je daar achter komt? Count your blessings. Je kan ze ook iedere dag even opschrijven voor het slapen gaan. Moet je eens kijken wat een waslijst je hebt aan het einde van de week!

#4 Jij

Houd focus op je eigen persoontje. Hoe? Kijk naar jezelf! Als je al die tijd die je naar anderen kijkt eens naar jezelf zou kijken dan ga je toch zoveel succesvoller zijn in het leven. Focus op jezelf en niet op die collega naast je. Die focust misschien ook wel alleen maar op zichzelf.

#5 Kleine stapjes

Uiteraard is het misschien allemaal wat makkelijker gezegd dan gedaan, maar begin met kleine stapjes. Zet bijvoorbeeld een timer in je Instagram zodat je bewust van de tijd die je daar doorbrengt of laat je telefoon in je tas als je thuis bent. Geluid aan en je bent bereikbaar voor noodgevallen..

Succes!

Vind je het leuk om er nog verder over te lezen?