Hoe overleef je een hittegolf op kantoor?

Het is eindelijk lekker weer en het liefst ben je buiten, maar voor velen is dit helaas geen optie. Misschien ben je al op vakantie geweest en zijn je vakantiedagen al op of kan je ze niet opnemen omdat het veel te druk is. Hoe moet je dan omgaan met de hitte om zo toch je dag optimaal te benutten en er het meeste uit te halen? Wij geven je graag wat tips!

#1 Maak je eigen airco

Zet een blok ijs of flesjes bevroren water voor de ventilator. Deze zal de kou van het ijs dan door je ruimte verspreiden waardoor het als een echte airco zal aanvoelen. Het ziet er misschien gek uit, maar hé, zolang het maar werkt toch?

#2 Sluit het zonlicht buiten

Zorg ervoor dat alle gordijnen, lamellen en al het andere wat de zon tegenhoudt dicht zitten. Wanneer je de zon buiten houdt, zorgt dit voor meer koelte. Wel een beetje ongezellig om in het donker te zitten, maar je zit er in ieder geval koeler bij.

#3 Tropenrooster

Begin je normaal gesproken om 9 uur, begin dan nu om 8 uur. ’s Ochtends is het over het algemeen koeler dan later in de middag en je mag een uur eerder naar huis. Meer tijd dus voor op het strand of voor een gezellige barbecue. Let er wel op dat je weer op tijd naar bed gaat, je moet tenslotte wel een uur eerder opstaan.

#4 Drink warme dranken

Ook al moet je er misschien niet aan denken om met 35 graden een kop thee te drinken, toch is dit wel het beste. Je lichaam blijft zichzelf namelijk actief verkoelen op deze manier. Het drinken van koffie is daarentegen geen goed idee. Cafeïne onttrekt namelijk het vocht uit je lichaam waardoor je eerder last hebt van de hitte.

#5 Warm douchen voordat je gaat werken

De verleiding is natuurlijk groot om onder een koude douche te springen, maar het is beter om een warme douche te nemen voordat je naar je werk gaat. Door de warmte van de douche gaan je bloedvaten openstaan en zo kun je makkelijker je lichaamswarmte verliezen. Bij een koude douche vernauwen je bloedvaten en dan raak je die warmte moeilijker kwijt.

#6 Geef je eraan over

Ja, het is warm en iedereen klaagt erover. Maar daar krijg je het echt niet minder warm van. Accepteer de warmte, het zweet dat over je voorhoofd loopt en vooral het feit dat je achter je bureau zit in plaats van op het strand. Je erover opwinden zorgt er alleen maar voor dat je het nog warmer krijgt.

Wil je nog meer tips ontvangen?

5 tip voor de warmte op kantoor. 

Of neem gewoon geen vrij in de zomer..