Die ene collega die je echt niet trekt. En nu?

Ken je dat? Die ene collega die je gewoon echt niet trekt of heb je het gevoel dat je er niet echt “bijhoort” op de werkvloer? Het zorgt ervoor of jij fluitend naar je werk gaat. Het is geen fijn gevoel als zeuren, klagen, puffen en steunen normaal gedrag is op de afdeling. Begin je te merken dat werken je meer energie kost dan oplevert, dan wordt het tijd om actie te ondernemen!

#1 Je bent niet de enige

Wist je dat 1 op de 5 medewerkers hiermee worstelt? Je stelt je niet aan op het moment dat je gevoelig bent voor de werksfeer. Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens dag dat je daar last van hebt, maar dat is nou eenmaal als je een aantal mensen bij elkaar zet. Bedenk dat je sommige mensen meer ziet dan je eigen familie en vrienden en die mensen heb je vaak niet zelf gekozen. Dat gebeurt door het management bijvoorbeeld.

#2 Keep your own lane

In Amerika houd je gewoon je eigen rijbaan zodat je op die manier ook je eigen weg/ pad houdt. Dat geldt eigenlijk ook op je werk. Laat je niet meeslepen in het gedoe van anderen. Keep your own lane zodat je jouw eigen gevoel blijft volgen. Vertrouw daar ook op, maar sta wel open voor gesprekken en meningen van anderen uiteraard!

#3 Koffie buiten de deur

Vind je het lastig om dat gesprek aan te gaan? Of voel je dat er echt niet bijhoort op kantoor? Trakteer je collega(s) op een lekkere koffie buiten deur. Zo heb je de mogelijkheid om eens buiten de kantoormuren te babbelen én iedereen is te paaien voor een lekkere koffie!

#4 De Manager

Schiet je helemaal geen bal op met dit alles. Dan heb je altijd nog de mogelijkheid om het hogerop te zoeken en je manager te benaderen. Waarschijnlijk niet je favoriete move, maar als je andere opties niet werken dan moet je wat. Of misschien een vertrouwenspersoon, mocht die aanwezig zijn, zo heb je wel de mogelijkheid om even te spuien.

#5 Houdoe en bedankt

Mocht de situatie niet verbeteren dan moet je gewoon eerlijk zijn tegen jezelf! Zoeken naar een andere baan en lekker je spullen pakken.

Beetje hulp nodig bij het vinden van die nieuwe baan?

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!