De voordelen van een kantoorhond!

Vandaag is het Werelddierendag. Een mooi moment om stil te staan bij een steeds bekender wordend fenomeen: de kantoorhond! Zo’n wandelend knuffelbeest zorgt voor gezelligheid, verlaagt de stress en verbeterd de samenwerking tussen collega’s. Op steeds meer kantoren mag je je hond meenemen, sommige werkgevers schaffen zelfs een eigen kantoorhond aan! Bedrijven als Google, Amazon en Nestlé hebben tegenwoordig een hondenbeleid. Zo mogen werknemers hun eigen hond mee nemen en heeft Nestlé zelfs een hondenwei gemaakt. Ook in Nederland lopen er steeds meer kantoorhonden rond. Wij hebben de voordelen van kantoorhonden voor je op een rijtje gezet!

#1 Minder stress

Bij contact tussen honden en mensen, stijgt het gelukshormoon en nemen het stresshormoon en bloeddruk af. Dit geldt zowel voor mensen als honden. Wanneer mensen een ingewikkelde taak uitvoeren als de hond bij ze is, is er een zichtbaar verschil in de bloeddruk.

#2 Minder ziekteverzuim

Honden dragen bij aan een fijne werkomgeving en zorgen ervoor dat werknemers meer in beweging komen. Even tussendoor spelen met de hond en het uitlaten in de middagpauze zijn hele gezonde onderbrekingen van een zittende werkdag.
Dit draag bij aan de algemene gezondheid en daarom zijn er minder ziekmeldingen. Ook zorgt de hond voor minder stress en laat dat nou een van de belangrijkste oorzaken van ziekteverzuim zijn.

#3 Verbetering in de samenwerking

Een hond stimuleert de onderlinge communicatie. Wie gaat de hond uitlaten, zijn baasje of een collega? Een hond dwingt je op een leuke manier tot samenwerking en verbetert de teamgeest!
Collega’s knopen, met de hond als aanleiding, makkelijker een praatje met elkaar aan. Hierdoor wordt er ook makkelijker gesproken over werkthema’s. Wel zo handig!

#4 Meer loyaliteit

Het is een enorm groot voordeel als je je trouwe viervoeter mee mag nemen naar kantoor. Met zo’n secundaire arbeidsvoorwaarde is de motivatie en betrokkenheid bij het bedrijf groot en daardoor groeit ook de loyaliteit. Bedrijven die honden op kantoor welkom heten, laten zien dat zij een moderne bedrijfscultuur hebben met ruimte voor persoonlijkheid en flexibiliteit.

#5 Met meer plezier naar je werk

Als het goed is ga je al iedere dag met plezier naar je werk, maar wanneer er een hond aanwezig is, krijg je net iets meer zin. Hoe leuk is het om bij aankomst op kantoor begroet te worden door zo’n lieve, kwispelende hond? Honden zorgen ook voor een huiselijke sfeer, waardoor het veel gezelliger wordt op kantoor!

Ga jij niet met plezier naar je werk en ziet je werkgever een kantoorhond niet zitten? Check dan hier onze vacatures.