8 Signalen dat je toe bent aan een andere baan!

Iedereen heeft weleens zo’n dag dat ie liever de hele dag in zijn bed blijft liggen dan dat ie weer moet gaan werken. Heb je dit gevoel meerdere keren per maand of zelfs per week? Dan gaat er iets niet helemaal goed. Het is altijd mogelijk om een andere baan te zoeken! Het is toch zonde iets te doen wat je niet leuk vindt? Check hieronder hoeveel vinkjes je kunt zetten en kom erachter of het toch tijd wordt om verder te kijken!

#1 Moeite met opstaan

Als je ’s ochtends je bed niet uit kunt komen, is dat geen goed teken. We zijn natuurlijk allemaal weleens moe en zeker in de winter is het geen pretje om vroeg op te staan, maar komt dit vaker voor dan één of twee keer per week? Dan moet je even achter je oren krabben of deze baan wel is wat je wil.

#2 Iedere maandag Blue Monday

Voelt bij jou iedere maandag de meest deprimerende dag van het jaar? Dan moeten er wel wat alarmbellen gaan rinkelen! Als je iedere week de maandag aangrijpt als excuus voor jouw gebrek aan werklust, is het echt niet goed. Kies voor een baan waar je echt van houdt en het zal nooit meer maandag zijn.

#3 Zondag – Zelfmedelijden dag

Begin jij je zondag met de gedachte ‘Oh nee, is het morgen alweer maandag?’ Zit jij de hele dag op de klok te kijken omdat je niet wilt dat de dag voorbij gaat? Think again!

#4 De reistijd

Of je nu een half uur moet rijden, 15 minuten moet fietsen of een trein moet nemen naar je werk.. Iedere reistijd is voor jou te lang en allemaal nog een reden om je baan te haten.

#5 Spijbelen

Twee keer niezen? Dan meld jij je ziek! Beetje misselijk? Ziek! Of gewoon geen zin om te werken? Dan meld je je ook ziek. Dit overweeg je in ieder geval, om maar niet naar je werk te hoeven. Thuiswerken? Nee, zelfs dat lukt niet.

#6 Werk ontwijkend gedrag

Wanneer je het niet naar je zin hebt op je werk, pak je alles aan om maar niet te hoeven werken. Volle vaatwasser? Die ruim jij wel even uit. Er moeten nog boodschappen gehaald worden voor de lunch vanmiddag? Jij loopt wel even naar de supermarkt! Wat je tijdens je studie deed om maar niet te hoeven leren, doe je nu op je werk!

#7 Is dit het nou?

Toen je nog studeerde zag je het werkende leven helemaal zitten. Iedere dag een kopje koffie halen op het station, een leuke drukke baan hebben met leuke collega’s bij een bedrijf die de wereld zou verbeteren en ’s avonds en in het weekend je zuurverdiende centen uitgeven. In werkelijkheid valt dit toch even tegen en zit je vaak met een kop slappe koffie na te denken of dit alles is in het leven.

#8 Is het al 17:00 uur?

Zodra je binnen komt, begin je al met aftellen tot het 17:00 uur. Net wanneer je denkt 2 uur lekker gewerkt hebben, zijn er pas 4 minuten voorbij. Uit frustratie ga je die vaatwasser maar weer uitruimen. Maar gelukkig, nog 4 dagen werken en dan is het weer weekend! Fijn dat je iets hebt om naar uit te kijken, maar op je werk moet het ook leuk zijn!

Ga je nou toch voor die andere baan dan hebben wij nog wat tips voor je: