6 Tips voor een top cv!

Een cv maken, hoe moet dat ook alweer? Een werkgever kijkt gemiddeld 9 seconden naar een cv, dus je wilt dat deze er goed uit ziet! Het is dus belangrijk om in die korte tijd een goede indruk te maken, zodat je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Graag geven we je een paar tips om ervoor te zorgen dat je cv er top uit ziet!

1. Wees jezelf
De opdrachtgever en A&E willen graag weten wie de persoon achter het CV is. Kan je dit goed verwoorden, dan heb je al een streepje voor op andere kandidaten en wanneer je wordt uitgenodigd voor een gesprek, hoef je je niet anders voor te doen dan je bent!

2. Wees eerlijk
Liegen in je cv is echt not done! De kans dat een leugen uitkomt is vrij groot, omdat tegenwoordig alles online staat. Probeer je bijvoorbeeld een gat in je cv te dichten doordat je een tijd werkloos bent geweest, kan je er ook voor kiezen om hier eerlijk over te zijn. Je zal zien dat dat krachtiger is dan de waarheid te verdraaien.

3. Kort maar krachtig
Een cv is niets anders dan een opsomming van je opleiding, werkervaring en je interesses. Gebruik het om je sterke punten te benadrukken zonder teveel in details te treden. Tijdens een sollicitatiegesprek krijg je voldoende kansen om hier in alle geuren en kleuren meer over te vertellen.

4. Denk aan de opmaak
De informatie op je cv kun je het beste simpel houden, maar je cv mag qua opmaak best een beetje opvallen! Een cv met het lettertype Times New Roman kan iedereen maken, alleen echt onderscheidend is het niet. Kies eens voor een andere lay-out en gebruik wat meer kleur.

5. Put on a smile
Om goed te laten zien wie je bent, kun je ervoor kiezen om een foto op je cv te zetten. Zorg er wel voor dat dit een representatieve foto is. Al sta je nog zo mooi op die ene vakantiefoto met een cocktail in je hand en zonsondergang op de achtergrond, echt professioneel komt het niet over. Een selfie is vaak ook geen goed idee. Heb je echt geen goede foto van jezelf? Vraag dan gewoon aan je moeder, broertje, vriendin of zij even een foto van je maken. Maak er gelijk een shoot van, dan heb je gelijk weer wat foto’s voor op Insta!

6. Spelling
Juiste spelling is misschien nog wel het allerbelangrijkste op een cv. Typefouten en grammaticale slordigheden kunnen ervoor zorgen dat je cv rechtstreeks in de prullenbak belandt. Laat het daarom altijd nog door iemand anders nakijken!

Is jouw cv good to go en ben je er helemaal klaar voor om te solliciteren?
Klik dan hier voor onze toffe vacatures!

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!