5 tips om de wintertijd te overleven op je werk

Het is weer zover. Vorig weekend is de klok een uurtje terug gegaan. Een uurtje langer slapen best lekker. Toch? Tot dat je de eerst volgende maandag dan opstaat en het praktisch nog donker is als je opstaat. Inmiddels hebben we er al een weekje aan kunnen wennen, maar de tijden komen er weer aan hoor… Dat je in het donker naar je werk gaat en in het donker weer naar huis gaat. Waar blijft zo’n dag dan hé? Bij A&E hebben we 5 tips om het allemaal net ietsje makkelijker te maken. Vooral tip #3 is favoriet bij ons. Probeer maar het helpt je echt!

Tip 1 Maak het gezellig
Als je het geluk niet hebt dat je in de wintermaanden op vakantie kan. Maak het dan in ieder geval gezellig op kantoor. Hang gezellige lampjes op, drink je koffie of thee uit een leuke beker of mok, een lekkere geurkaas of koop een paar leuke planten. Wist je dat planten mensen instant een beter gevoel geven.

Tip 2 Pak uit met de lunch
Doe een beetje extra je best met de lunch. Ga voor een uitgebreide lunch. Lekker soepje erbij, haal lekkere verse broodjes i.p.v. die kleffe boterham of kies voor een warme maaltijd tijdens de lunch. Blijf je ook lekker warm de rest van de middag en dat geeft je ook weer energie!

Tip 3 Ga een rondje lopen in de pauze
In deze tijd van het jaar kan je echt weer een frisse neus halen buiten. Heerlijk! Bij A&E op kantoor is dit echt favoriet. We lunchen eerst met z’n allen en dan is er altijd een groepje dat lekker naar buiten gaat. Beweging is uiteraard goed voor je en even weg van je computer ook. Zo heb je een win-win situatie. Van het daglicht krijg je ook een beetje Vitamine D binnen en dat zal je goed doen in de winter.

Tip 4 Pak je momentjes om te ontspannen
De dagen voel al veel langer op kantoor dus pak af en toe even een ontspan momentje. Ga een extra keer thee of koffie halen, een potje tafelvoetbal (als die er is), ga nog even langs bij die collega aan de andere kant van het pand.

Tip 5 Bereid je voor op de file
Niets vervelender dan dat je uit het werk gelijk de file in rijdt. We weten allemaal dat met winterweer de files nog net iets vervelender zijn, dan dat je lekker met je raam open nog een beetje van de zon kan genieten. Dus. Bereid je voor! Zorg dat je telefoon is opgeladen, je tank vol is, wat lekker (warm) te drinken bij je hebt en misschien nog een lekkere snack. Voordat je het weet ben je dan thuis!