Waar is de kraan?

Nederland staat er weer goed voor. De economische groei trekt aan, de investeringen en de export nemen toe. Ook de arbeidsmarkt verandert. De flexibilisering zal zich de komende jaren blijven voortzetten. Bedrijven verwachten dan ook hun behoefte aan flexibilisering op meerdere manieren in te gaan vullen.

Ook werknemers hebben behoefte aan flexibiliteit. Vooral de jongere generatie heeft andere wensen en behoeften op het gebied van werk. Zij kiezen niet meer voor een vaste werkgever, maar voor een klus. De uitdaging, het leren, snel groeien en de balans tussen werk en privé spelen daarbij een hele grote rol.

Het probleem hierbij is dat het Nederlandse systeem nog niet is ingericht op deze toenemende behoefte aan flexibiliteit. We zijn nog ingericht op vastigheid. Een voorbeeld: als je geen vast contract hebt, krijg je maar moeilijk een hypotheek bijvoorbeeld. Hierdoor ontstaat er een kloof tussen vast en flex.

Voor bedrijven is dat vaak een probleem. Want hoe blijf je als werkgever ondanks dat je flexibeler wil zijn, toch aantrekkelijk voor werknemers? Hoe dichten we de kloof?
Mijn advies zou zijn: Investeer in een duurzame arbeidsrelatie!
Vertrouwen speelt daarbij een hele grote rol. Neem elkaars belangen serieus, neem verantwoordelijkheid voor elkaar en investeer in elkaar.
Maak geen onderscheid maar laat de werknemer weten dat het niet uitmaakt wie vast en flex werkt. Als ondernemer heb je mensen voor je werken, de één is vast en de ander flex maar met allebei is de duurzame arbeidsrelatie belangrijk.

We zullen moeten gaan OMDENKEN. Meegaan met veranderingen waarbij we van een probleem een mogelijkheid maken. Waarin herken jij jezelf?
De pessimist: het glas is half leeg
De optimist: het glas is half vol
De omdenker: waar is de kraan?
Bron: Omdenken

Ik zou graag met ondernemers in contact willen komen die op het gebied van flexibel personeel willen ‘omdenken’. Ik help graag bij het implementeren van flex in de strategische personeelsplanning en denk mee bij het faciliteren van de ontwikkeling van medewerkers ongeacht of ze nu vast of flexwerkers zijn.

Neem gerust contact met mij op via breunese@aene.nl of 030-6057058.