En dan sta je er ineens alleen voor…

Sinds 2006 ben ik samen met mijn compagnon eigenaar van A&E uitzendbureau. We hebben samen successen gedeeld en zware stormen overleefd. Je kunt gerust zeggen dat we lief en leed met elkaar hebben gedeeld. Tot eind maart dit jaar.

Mijn compagnon besloot om A&E te verlaten en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Begrijpelijk, zo goed gaat het niet in de uitzendbranche. Het is heel hard werken en een eigen bedrijf vraagt 200% inzet en focus. Naast haar samengestelde gezin van vijf kinderen kon zij dit voor haar gevoel niet meer waarmaken. Na een hoop gesprekken met onze accountant en de handtekening bij de notaris was het eind april een feit. Ik stond er ineens alleen voor!
Een gevoel van opluchting na een hectische maand werd daarna overschaduwd door een beangstigend gevoel. Geen compagnon meer maar wel al haar werkzaamheden… hoe ga ik dit doen? Nu ben ik van nature een positief persoon. Mijn glas is altijd half vol en ik probeer altijd  mogelijkheden te zien in plaats van onmogelijkheden. Maar ik was toch even uit het veld geslagen… En soms komt er dan iets op je pad wat je raakt. In mijn  geval kwam ik een oud gedicht tegen wat mijn inmiddels overleden oma op de deur van haar koelkast had geplakt. Het heeft mij weer energie gegeven en ik pak mijn kans! Ik wil dit gedicht graag delen, misschien dat er iemand net zoveel energie van krijgt als ik!
Wilskracht
Ben je jong of krakkemikkig
Eenzaam en de dagen zat
Zie je ’t even niet meer zitten
Heb je ’t helemaal gehad
Wordt het herfst in plaats van zomer
Zijn je voeten winterkoud
Eet je zonder iets te proeven
En ga je telkens in de fout
Dan komt er weer een nieuwe wending
En weer hoop die leven doet
Ook al is het maar een sprankje
Alle beetjes helpen goed
Grijp ze aan met beide handen
Laat geen kansen onbenut
Want met wilskracht en vertrouwen
Kom je altijd uit de put