Emy de Jong
Naam Emy de Jong-Haks
Functie Office manager
Aantal jaar werkzaam bij A&E 10 jaar

‘Ik kom ’s ochtends mijn bed uit voor het maken van een heerlijke A&E lasagne. Ik heb mijn vaste taken, de lasagnebladen en tomatensaus, maar gedurende de dag komen er altijd wel onverwachte zaken op mijn pad. Als office manager houd ik me onder andere bezig met facturatie, verloning en het ondersteunen van de frontoffice. Ik weet dus dat ik lasagne maak, maar nog niet alle ingrediënten zijn aan het begin van de dag bekend. Zo worden er elke dag weer andere ingrediënten (taken) toegevoegd en daardoor blijft het lekker uitdagend. De kracht van onze organisatie zit hem in de betrokkenheid die wij voelen bij onze relaties, flexkrachten én elkaar. We denken graag mee en proberen binnen de normen creatief te zijn. Dat stimuleert oplossingsgericht werken, we proberen op die manier voor alle partijen een ideale situatie te creëren. Mijn rol daarin? Ik ben het snufje zout. In bijna elk gerecht zit een beetje zout. Het is niet overheersend en daardoor meestal op de achtergrond aanwezig, maar als het ontbreekt mis je het. In mijn vrije tijd trek ik graag mijn hardloopschoenen aan. Het is mijn droom om ooit nog een keer een marathon te lopen. Daarnaast vind ik het leuk om creatief bezig te zijn, zoals handlettering. Die eigenschap komt ook in mijn werk goed van pas! Naast de A&E lasagne, ben ik gek op sushi. vandaar dat ik graag een recept deel voor een Japanse salade.’

Recept

Japanse salade

Ingrediënten:

  • 250 g sushirijst
  • 5 el rijstazijn
  • 1 tl zout
  • 1 el suiker
  • 1 (grote)zak ijsbergsla
  • 4 el Kewpie Japanse dressing
  • 1 komkommer
  • 300 g zalmfilet
  • Japanse sojasaus
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 1 eetrijpe mango
  • 1 norivel

Bereiden

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijstazijn in een steelpan en los het zout en de suiker erin op. Schenk het mengsel bij de nog warme rijst en blijf 3 min. omscheppen.
  2. Verdeel de ijsbergsla over een ruime, platte schaal. Meng de Kewpie dressing en sprenkel over de sla. Verdeel de sushirijst over de sla. Halveer de komkommer in de lengte. Schep met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in lange repen en vervolgens de repen in smalle reepjes van ca. 6 cm. lang. Verdeel over de rijst.
  3. Verdeel de zalm in stukjes en verdeel over de sla. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Leg op de salade. Snij de mango in kleine stukjes en verdeel over de salade. Scheur het norivel in stukjes en strooi over de salade. Besprenkel met sojasaus en of (extra) Kewpie dressing.