Een nieuw begin!

Toen ik mijn vorige column naar de redactie gestuurd had was ik best onzeker. Had ik mijn gevoel wel op deze manier moeten delen? Maar ik heb zoveel leuke reacties gekregen dat ik daar nu helemaal niet meer aan twijfel. Ik wil dan ook bij deze iedereen bedanken die mij een reactie heeft gestuurd. Het heeft mij gesteund in het nemen van vervolgstappen. Want na een korte periode van bezinning kwam ik erachter dat ik een aantal vervolgstappen moest zetten om in onze branche te kunnen overleven. Welke vervolgstappen?

Ik vond ten eerste dat de naam A&E uitzendbureau niet meer bij ons paste. Onze dienstverlening gaat veel verder dan alleen uitzendwerk. Payrolling, detachering, werving & selectie en het geven van HRM advies behoren ook al jaren tot onze dienstverlening. Vandaar dat ik gekozen heb voor een nieuwe naam, A&E Personeelsdiensten. Het vertegenwoordigt onze gehele dienstverlening en klinkt voor mijn gevoel een stuk professioneler. Maar met het aanpassen van je naam gaat je hele huisstijl veranderen en dat is een behoorlijke klus! Gelukkig is het ons gelukt om met een beperkt budget ons logo aan te passen en dus ook ons briefpapier, raamborden, enveloppen, informatieboekjes etc. Ook onze website www.aene.nl heeft een nieuwe look en feel gekregen. Ik ben benieuwd wat u ervan vindt!
Omdat de digitalisering in de uitzendbranche steeds grotere vormen aanneemt, vond ik dat ik daar ook op in moest spelen. Via onze website is er nu de mogelijkheid om je in te schrijven als je op zoek bent naar werk. Ook wordt er door werkzoekenden, flexwerkers en klanten veelal gecommuniceerd via e-mail. Persoonlijke binding blijft belangrijk maar twee inloopvestigingen zijn eigenlijk overbodig en daarom heb ik besloten om onze vestiging in Utrecht te sluiten. Sinds 1 augustus werken onze recruitment specialisten samen op onze vestiging in Nieuwegein. Ik moet zeggen dat mij dit uitstekend bevalt. Alles onder één dak, betere communicatie, betere afstemming van onze dienstverlening, grotere productiviteit en natuurlijk kostenbesparing zijn voordelen die een grote rol spelen om deze moeilijke periode te kunnen overwinnen.
Ik ben er nog lang niet en daar ben ik me terdege van bewust! Maar het tijdperk A&E uitzendbureau is afgesloten. A&E Personeelsdiensten voelt als een nieuw begin. We moeten net als iedereen hard werken want het komt niet vanzelf. Maar zoals het gedicht in mijn vorige column zegt: “Met wilskracht en vertrouwen kom je altijd uit de put!”