Waar is de kraan?
Anoek Breunese, November 2015

Nederland staat er weer goed voor. De economische groei trekt aan, de investeringen en de export nemen toe. Ook de arbeidsmarkt verandert. De flexibilisering zal zich de komende jaren blijven voortzetten. Bedrijven verwachten dan ook hun behoefte aan flexibilisering op meerdere manieren in te gaan vullen.

Ook werknemers hebben behoefte aan flexibiliteit. Vooral de jongere generatie heeft andere wensen en behoeften op het gebied van werk. Zij kiezen niet meer voor een vaste werkgever, maar voor een klus. De uitdaging, het leren, snel groeien en de balans tussen werk en privé spelen daarbij een hele grote rol.

Het probleem hierbij is dat het Nederlandse systeem nog niet is ingericht op deze toenemende behoefte aan flexibiliteit. We zijn nog ingericht op vastigheid. Een voorbeeld: als je geen vast contract hebt, krijg je maar moeilijk een hypotheek bijvoorbeeld. Hierdoor ontstaat er een kloof tussen vast en flex.

Voor bedrijven is dat vaak een probleem. Want hoe blijf je als werkgever ondanks dat je flexibeler wil zijn, toch aantrekkelijk voor werknemers? Hoe dichten we de kloof?
Mijn advies zou zijn: Investeer in een duurzame arbeidsrelatie!
Vertrouwen speelt daarbij een hele grote rol. Neem elkaars belangen serieus, neem verantwoordelijkheid voor elkaar en investeer in elkaar.
Maak geen onderscheid maar laat de werknemer weten dat het niet uitmaakt wie vast en flex werkt. Als ondernemer heb je mensen voor je werken, de één is vast en de ander flex maar met allebei is de duurzame arbeidsrelatie belangrijk.

We zullen moeten gaan OMDENKEN. Meegaan met veranderingen waarbij we van een probleem een mogelijkheid maken. Waarin herken jij jezelf?
De pessimist: het glas is half leeg
De optimist: het glas is half vol
De omdenker: waar is de kraan?
Bron: Omdenken

Ik zou graag met ondernemers in contact willen komen die op het gebied van flexibel personeel willen ‘omdenken’. Ik help graag bij het implementeren van flex in de strategische personeelsplanning en denk mee bij het faciliteren van de ontwikkeling van medewerkers ongeacht of ze nu vast of flexwerkers zijn.

Neem gerust contact met mij op via breunese@aene.nl of 030-6057058.

 
Alleen bereik je nooit zoveel als met een ander
Anoek Breunese - December 2014
 
Bent u al uit de rollercoaster die crisis heet? Ik kijk terug op hectische jaren waarin ik flink over de kop en stijlrecht naar beneden ben gegaan, maar ik
ga nu gelukkig weer opwaarts. De economie ontwikkelt zich gunstig. De werkloosheid neemt af en de werkgelegenheid neemt toe…eindelijk!! Een groot deel van mijn klanten ziet weer groei in hun omzet. Daar zijn we met z’n allen toch wel aan toe? Ik in ieder geval wel!
 
 
Ik hou van SM! Of toch niet?
Anoek Breunese - September 2014

 
U zult wel denken, “Waar gaat dit over? Toch niet over Vijftig tinten grijs, de film?” Die verfilming van de trilogie waar heel vrouwelijk Nederland naar smacht…Nee, dit gaat niet over seks, bondage of iets in die trant. Ik bedoel met SM, social media. 
Die online platforms zoals Facebook, Twitter, Linkedin etc. waarmee je je zowel zakelijk als persoonlijk op de ‘kaart’ kunt zetten. Het is zo’n krachtig fenomeen geworden dat je zakelijk en persoonlijk niet meer zonder kunt… 
<Lees meer>

 
Netflexen
Anoek Breunese - juni 2014
 
“ Wat is de manier van ondernemen toch verandert ten opzichte van 15 jaar geleden.” Ik neem nog een slok van mijn rode wijn terwijl ik met een aantal collega ondernemers op een zonnig terrasje in Utrecht het weekend inluidt. Ik zie mijn collega’s langzaam knikken en met de zon op hun gezicht droomt ieder op zijn beurt weg. Ik ook…
<Lees meer>
 
 
 
De sleutel naar succes is …
Anoek Breunese - maart 2014

Wist u dat de nummer één methode om infecties in ziekenhuizen te voorkomen simpelweg handen wassen is? De meeste problemen/vraagstukken zijn vaak op te lossen door kleine eenvoudige dingen. 
<Lees meer>
 
 
 
Op naar 2014…
Anoek Breunese - december 2013

Herkent u het ook? Als je ergens op terugkijkt of je bent met je team aan het evalueren, dat je bijna altijd eerst de fouten bespreekt en negatieve zaken op een rijtje zet? 
<Lees meer>

 

Een nieuw begin!
Anoek Breunese - september 2013

Toen ik mijn vorige column naar de redactie gestuurd had was ik best onzeker. Had ik mijn gevoel wel op deze manier moeten delen? Maar ik heb zoveel leuke reacties gekregen dat ik daar nu helemaal niet meer aan twijfel. Ik wil dan ook bij deze iedereen bedanken die mij een reactie heeft gestuurd. Het heeft mij gesteund in het nemen van vervolgstappen. Want na een korte periode van bezinning kwam ik erachter dat ik een aantal vervolgstappen moest zetten om in onze branche te kunnen overleven. Welke vervolgstappen? 
<Lees meer>

 

En dan sta je er ineens alleen voor...
Anoek Breunese - juni 2013

Sinds 2006 ben ik samen met mijn compagnon eigenaar van A&E uitzendbureau. We hebben samen successen gedeeld en zware stormen overleefd. Je kunt gerust zeggen dat we lief en leed met elkaar hebben gedeeld. Tot eind maart dit jaar. 
<Lees meer>
 


Baas over je eigen leven!
Anoek Breunese - maart 2013

‘Het bestaat: honderdduizend dingen tegelijk moeten doen en toch productief functioneren, met een helder hoofd en het ontspannen gevoel dat alles onder controle is.’ Dit zegt David Allen in zijn boek ‘Getting things done’. Ik ben een control freak dus alles op een ontspannen manier onder controle hebben sprak mij erg aan. 
<Lees meer>